Izbornik

Susret Dječjih foruma Hrvatske u Poreču

Susret Dječjih foruma Hrvatske u Poreču

Jubilarni 20. susret Dječjih foruma Hrvatske održan je u Poreču od 24. do 26. kolovoza 2018., a tema susreta bila je “Dječji forumi u prilog promicanju socijalne uključenosti te očuvanja nacionalnog i lokalnog identiteta”. Skup je organizirao Savez društava Naša djeca Hrvatske, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Udruge gradova, Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, Grada Poreča i Zvjezdarnice Višnjan, a u partnerstvu s VIRC-om i Zvezom prijateljev mladine Maribor.

Dječji forumi potvrđuju dugogodišnji važan doprinos promicanju dječjih prava i aktivnog sudjelovanja djece u Hrvatskoj. Na susret u Poreču došla su djeca i njihovi mentori iz jedanaest aktivnih Dječjih foruma iz cijele Hrvatske, iz: Dubrovnika, Kutine, Lovrana, Nove Gradiške, Opatije, Ravne Gore, Slatine, Tuhlja, Varaždina i Zaboka.

Uz domaćine iz Društva Naša djeca Poreč i pozdravnu riječ zamjenice gradonačenika Grada Poreča Nadije Štifanić Dobrilović, na otvaranju susreta sudjelovala je i savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar, koja je pozdravila djecu i odrasle te čestitala na ovoj vrijednoj obljetnici i doprinosu promociji dječjih prava i aktivnoga sudjelovanja djece iz raznih krajeva Hrvatske.

Detaljnije o događaju pročitajte na poveznicama: http://www.savez-dnd.hr/2018/08/obiljezavamo-i-slavimo-dva-desetljeca-djecjih-foruma-u-hrvatskoj/, kao i na https://hr-hr.facebook.com/drustvonasadjeca.porec. (Foto: Društvo Naša djeca Poreč)