Izbornik

Susret pravobraniteljice s učenicima Škole likovnih umjetnosti u Splitu

Susret pravobraniteljice s učenicima Škole likovnih umjetnosti u Splitu

mladi timski radPravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić i njezine savjetnice Ana Babić i Branka Reić Kukoč posjetile su 14. listopada 2015. Školu likovnih umjetnosti u Splitu te se susrele s učenicima koji sudjeluju u izradi kalendara pravobraniteljice za 2016. godinu pod naslovom “Poznajem i poštujem dječja prava” te njihovim mentorima i ravnateljem škole Mladenom Bilankovom. Pravobraniteljica je upoznala učenike sa svojim ovlastima i radom svojega Ureda te izrazila zadovoljstvo zbog predstojeće suradnje s učenicima.
Ciljevi suradnje pravobraniteljice za djecu i Škole likovnih umjetnosti Split u zajedničkom radu na ovome projektu su zainteresirati učenike za dječja prava, upoznati ih s Konvencijom o pravima djeteta i potaknuti na razmišljanje o tome kako ilustracijama približiti Konvenciju djeci i mladima, potaknuti ih da odaberu ilustracije i primjereni dizajn za kalendar te organizirati izložbu u Maloj kući dječjih prava u Zagrebu, na kojoj će se predstaviti svi učenički radovi. Izložbu će svečano otvoriti sami učenici na Međunarodni dan prava djeteta 20. studenoga 2015. Jedan od važnih ciljeva je i afirmirati na lokalnoj i nacionalnoj razini sudjelovanje mladih u promicanju dječjih prava.
Sličnu suradnju pravobraniteljica je prošle godine ostvarila s učenicima i profesorima Grafičkog odjela Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu.