Izbornik

Susret pravobraniteljice s djecom na Korčuli

Susret pravobraniteljice s djecom na Korčuli

U sklopu aktivnosti u Dječjem tjednu pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević i njezina savjetnica Ana Babić susrele su se s djecom i stručnim djelatnicima na otoku Korčuli.

Dana 5. listopada 2023. godine pravobraniteljica i savjetnica posjetile su Osnovnu školu Blato u Blatu na Korčuli. Tom prigodom razgovarale su s ravnateljicom i stručnom službom te obišle prostore škole. Pravobraniteljica se susrela s predstavnicima Učeničkog vijeća, koje je upoznala s pravima djece te svojim radom. Od djece je saznala kako i na koji način ostvaruju svoja prava na otoku, s posebnim osvrtom na područje obrazovanja.

Pravobraniteljica i savjetnica sastale su se i s načelnikom Općine Blato te predsjednikom Općinskog vijeća s ciljem praćenja ostvarenja prava djece u Općini Blato te upoznavanjem s izazovima s kojima se susreću djeca i oni koji o njima brinu. Posjetile su i prostore Dječjeg vrtića Blažene Marije Petković. Povodom Dana učitelja pravobraniteljica i savjetnica održale su predavanje i radionicu za odgojno obrazovne djelatnike s otoka na temu „Izazovi i mogućnosti u zaštiti prava djece“.

Tijekom boravka na otoku Korčuli 6. listopada 2023. posjetile su i Hrvatski zavod za socijalni rad, područni ured Korčula, s ciljem upoznavanja izazova i poteškoća s kojima se susreću djeca i obitelji s otoka kao i stručni djelatnici Centra.