Izbornik

Susret s članovima Dječjeg kluba u Osijeku

U sklopu Dječjeg tjedna, savjetnik pravobraniteljice za djecu Darko Laksar posjetio je 11. listopada 2008. članove Dječjeg kluba Društva “Naša djeca” u Osijeku. Djeca su ga izvijestila o svojem posjetu gradonačelniku, kojem su iznijela i neke prijedloge za poboljšanje sigurnosti djece na ulici i u prometu te za uređenje dječjih igrališta.

 

Članovi Dječjeg kluba pripremili su i brojna pitanja za savjetnika pravobraniteljice o tome kako riješiti pojedine konkretne probleme djece. Pitali su ga kako se osigurava naplata doprinosa za uzdržavanje djece koja žive s jednim roditeljem, može li dijete, pripadnik romske manjine, u postupcima pred policijom govoriti svojim jezikom, kako osigurati čistoću dječjih igrališta, osobito pješčanika i mnoga druga teška pitanja.

Susret je organiziran u suradnji s voditeljicom Dječjeg kluba Anicom Kisić, a bila je to i prilika da se, kao što je običaj u Dječjem tjednu, dječji glas čuje glasnije i jasnije te da se pokuša odgovoriti i na najteža dječja pitanja. To i jest u skladu s porukom ovogodišnjeg Dječjeg tjedna koja glasi: “Odrasli, slušajte nas!”.