Izbornik

Susret s ravnateljem Agencije za odgoj i obrazovanje

Susret s ravnateljem Agencije za odgoj i obrazovanje

Skola.TNKStockPravobraniteljica za djecu doc.dr.sc. Ivana Milas Klarić sastala se 10. srpnja 2014. u Agenciji za odgoj i obrazovanje s ravnateljem agencije Vinkom Filipovićem. Tom prilikom razgovarali su o djeci s teškoćama u razvoju i njihovu položaju i problemima u sustavu odgoja i obrazovanja te o dostupnim uslugama, zatom o potrebi uvođenja kolegija ili sadržaja unutar postojećih kolegija u inicijalnom obrazovanju učitelja i odgojitelja te o nedostatku stručnjaka dostupnih ovoj skupini djece, posebice u Lici i Slavoniji.

 

Tema razgovora bile su i nadležnosti agencije i suradnja s pravobraniteljicom za djecu, prijave neprofesionalnih ponašanja i reakcija djelatnika škola i vrtića, provođenje zdravstvenog odgoja te najavljeno sudjelovanje pravobraniteljice na stručnom skupu o potrebama djece s teškoćama u razvoju, koji će se održati u listopadu 2014. na Malom Lošinju. 

Na sastanku su sudjelovale zamjenica pravobraniteljice za djecu Maja Gabelica Šupljika te savjetnice agencije Vladimira Brezak, Mara Capar i Ondina Tabula.