Izbornik

Susret s učenicima Gospodarske škole u Čakovcu

Susret s učenicima Gospodarske škole u Čakovcu

Mila CakovecU sklopu posjeta školama koje pohađaju članovi Mreže mladih savjetnika (MMS) pravobraniteljice za djecu, pravobraniteljica Mila Jelavić i njezina savjetnica Ivona Salaj posjetile su 6. lipnja 2013. Gospodarsku školu u Čakovcu. Razgovarale su s učenicima škole, a susret je organizirao učenik Filip Golub, član MMS-a.

 

Učenici su izvijestili o načinu izbora članova Vijeća učenika te o njegovom načinu rada i aktivnostima. Teme razgovora odnosile su se na novu organizaciju nastave u dvije smjene, koja učenicima manje odgovora te na održavanje nastave subotom. S obzirom na to da dosta djece putuje u školu, jedna od važnih tema razgovora bio je i prijevoz učenika. Učenici su se pohvalili projektima u kojima škola sudjeluje i putem kojih se širi njihov aktivitet i stječu nova iskustva. Izrazili su zadovoljstvo atmosferom u školi i odnosima s profesorima te potvrdili da u školi nemaju slučajeva nasilja.

Pravobraniteljica i savjetnica tom su se prilikom sastale i s ravnateljicom Gospodarske škole Sabrinom Blajda, s kojom su razgovarale o učeničkom sudjelovanju u životu škole te o drugim aspektima rada škole. Također su prilikom posjeta pregledale i prostor škole.