Izbornik

Susret s učenicima Medicinske škole u Osijeku

Susret s učenicima Medicinske škole u Osijeku

Osijek MMS MedicinskaU ovoj godini Ured pravobraniteljice za djecu nastoji obići svih dvadesetak škola diljem Hrvatske koje pohađaju članovi Mreže mladih savjetnika (MMS) pravobraniteljice za djecu. Tako su 27. svibnja zamjenica pravobraniteljice Ester Radmilo i savjetnice Sanja Vladović i Maja Flego posjetile Medicinsku školu u Osijeku gdje su se sastale s Vijećem učenika, a susret su organizirali članovi MMS-a, učenici Tomislav Lukić i Martina Tutić.

 

Učenici su izvijestili o načinu izbora članova Vijeća učenika te o njegovom načinu rada i aktivnostima. Tema razgovora bila je i opterećenost učenika teorijskom i praktičnom nastavom te stručnom praksom, što stvara teškoće učenicima-putnicima, osobito iz područja koja nisu dobro prometno povezana s Osijekom. No, to ne umanjuje njihovo zadovoljstvo izabranim obrazovnim programima, iako oni uključuju vrlo opsežne obveze. Istaknuli su kako u školi vlada izrazito pozitivno ozračje, da uopće nema vršnjačkog nasilja te da se njeguje suradnja i povjerenje između učenika i zaposlenika škole.

Zamjenica pravobraniteljice i savjetnice potom su se sastale i s ravnateljicom Medicinske škole Nadom Prlić, s kojom su razgovarale o učeničkom sudjelovanju u životu škole te o drugim aspektima rada škole.