Izbornik

Susret s učenicima OŠ A. B. Šimića iz Zagreba

Susret s učenicima OŠ A. B. Šimića iz Zagreba

Ivana s djecomABS P5120070Učenici 3.a razreda Osnovne škole Antuna Branka Šimića iz Zagreba posjetili su 12. svibnja 2014. Ured pravobraniteljice za djecu i sastali se s pravobraniteljicom Ivanom Milas Klarić u Maloj kući dječjih prava. Tom su prilikom djeca predstavila pravobraniteljici i njezinim savjetnicama svoj projekt “Kraj zlostavljanja počinje sa mnom” koji će, nakon Županijske smotre, predstaviti i na Državnoj smotri.

 

Na ideju za projekt došli su sami učenici jer im je želja pridonijeti stvaranju vesele, bezbrižne i sigurne škole. Svjesni da nije svaki učenik siguran u školi, da postoje sukobi među djecom te da su neki učenici izloženi verbalnom i fizičkom nasilju, odlučili su sami promijeniti situaciju u svojoj školi. U sklopu projekta osmislili su letak i strip te održali radionice i u drugim razredima kako bi učenike poučili o međuvršanjačkom nasilju i načinima njegova sprečavanja.

PosterABS Cijeli

 

U provedbi projekta učenici su najviše uživali u dramskim improvizacijama koje su izvodili na radionicama, a u koje su se uključivali i drugi učenici. Kako je to izgledalo pokazali su i pravobraniteljici i njezinim suradnicama. Tom su prilikom djeca sama izradila plakat s porukama o tome kako se ponašati kad se suočimo s nasiljem, a upravo te poruke su dio znanja i vještina koje su naučila tijekom projekta.

Pravobraniteljica je čestitala učenicima na uloženom trudu i zalaganju te na izboru tako važne teme za njihov projekt. Nakon predstavljanja projekta djeca su se zadržala još neko vrijeme u razgovoru i ugodnom druženju s pravobraniteljicom i savjetnicama u Maloj kući dječjih prava.

ABS zajednicka P5120089