Izbornik

Susreti s djecom i učiteljima s Malog Lošinja

Susreti s djecom i učiteljima s Malog Lošinja

Povodom obilježavanja Dana škole, pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević i njezina savjetnica Ana Babić 18. i. 19. svibnja 2023. posjetile su OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj. Djeca i djelatnici priredili su bogat cjelodnevni program obilježavanja Dana škole u kojem su sudjelovala sva djeca iz matične, ali i područnih škola.

Tom je prilikom savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Babić, 18. svibnja 2023., održala predavanje „Izazovi i mogućnosti u zaštiti prava djece“ te radionicu „Protokoli postupanja u problemskim situacijama“. Savjetnica je djelatnike škole upoznala s ovlastima rada pravobraniteljice za djecu, povredama prava djece u području obrazovanja te preporukama pravobraniteljice za djecu. Raspravljalo se o mogućnostima zaštite djece u raznim problemskim situacijama u kojima su ugrožena dječja prava u školi.

U petak 19. svibnja, pravobraniteljica i savjetnica su se susrele s djecom predstavnicima Dječjeg gradskog vijeća te djecom predstavnicima Učeničkog vijeća. Djeca su ih upoznala s aktivnostima Vijeća učenika i Dječjeg gradskog vijeća. Razgovaralo se o ostvarivanju njihovih prava na otoku. Savjetnica ih je upoznala s radom pravobraniteljice za djecu i Mreže mladih savjetnika.