Izbornik

Svečani početak novog programa Erasmus

Svečani početak novog programa Erasmus

ErazmusSvečana konferencija u povodu početka novog programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport Erasmus+ održana je  24. veljače 2014. u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Konferenciju su organizirali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstvo socijalne politike i mladih, kao ministarstva nadležna za program Erasmus+ u Republici Hrvatskoj te Agencija za mobilnost i programe EU.

 

Program Erasmus+ obuhvaća sve dosadašnje europske i međunarodne programe i inicijative EU u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih te prvi put uvodi i podršku području sporta. Za navedene aktivnosti na razini EU za sedmogodišnje razdoblje izdvojen je proračun od 14,7 milijardi eura, što predstavlja povećanje od čak 40 posto u odnosu na dosadašnje programske proračune. 

Uzvanicima na svečanosti obratili su se ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i pomoćnik ministrice socijalne politike i mladih Hrvoje Sadarić, a program Erasmus+ predstavio je Antonio Silva Mendes, direktor za obrazovanje i strukovno osposobljavanje Opće uprave za obrazovanje i kulturu Europske komisije.

Na konferenciji su, uz čelnike organizacija i udruženja nadležnih za obrazovanje, osposobljavanje i mlade, čelnike obrazovnih ustanova i organizacija, predstavnike organizacija s područja rada s mladima, gospodarskoga sektora, područne i lokalne samouprave te medija, prisustvovale i pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić i njezina zamjenica Ester Radmilo.

Više na stranici: http://www.mobilnost.hr/nio_arhiva.php?o=663