Izbornik

Tribina u Vinkovcima uz Međunarodni dan učitelja

Tribina u Vinkovcima uz Međunarodni dan učitelja

ucenik i uciteljicaU povodu Međunarodnog dana učitelja, u Vinkovcima je, u organizaciji Hrvatskog pedagoško-književnog zbora – Ogranak Vukovarsko-srijemske županije, 3. listopada 2014. održana pedagoška tribina za odgojitelje i učitelje. Jedno od izlaganja na tribini održala je savjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović.

 

Skup je otvorila predsjednica ogranka Kata Piršljin, a nazočne su pozdravili Jadranka Mustapić Karalić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i sport Vukovarsko-srijemske županije te Ivana Biljan, predstojnica osječke podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje, a svatko od njih čestitao je pritom prosvjetnim djelatnicima njihov dan.

U stručnom dijelu tribine predavanje pod nazivom “Najčešći propusti u školama utvrđeni inspekcijskim nadzorom” održala je Jasna Galić Minarik, voditeljica Službe prosvjetne inspekcije – područne jedinice u Osijeku. Savjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović održala je predavanje o zaštiti prava i interesa djece s problemima u ponašanju.