Izbornik

UNICEF-ova utrka Mliječna staza – potpora udomiteljstvu

UNICEF-ova utrka Mliječna staza – potpora udomiteljstvu

Više od 2500 djece i odraslih sudjelovalo je u UNICEF-ovoj humanitarnoj utrci Mliječna staza, održanoj u nedjelju 9. rujna 2018. Bodrilo ih je mnoštvo navijača, a okupljenu djecu i odrasle tom su prilikom pozdravile pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

Utrka Mliječna staza označila je početak kampanje Svako dijete treba obitelj, čiji je cilj da djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi dobiju priliku odrastati u toplini obitelji. Cilj je kampanje, koju su pokrenuli Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i UNICEF u suradnji s Forumom za kvalitetno udomiteljstvo djece, povećanje broja toplih, brižnih udomiteljskih obitelji za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Dječja utrka odvijala se na Trgu kralja Tomislava, gdje je hrabro trčalo više od 400 djevojčica i dječaka. Odrasli prijavljeni trkači natjecali su se u utrci od pet i od deset kilometara (poredak pobjednika dostupan je na www.utrka.hr). Svim sudionicima zahvalila je predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Valentina Otmačić.

U sklopu kampanje pokrenuta je besplatna telefonska linija 0800 8282 na kojoj građani zainteresirani za udomiteljstvo mogu dobiti sve potrebne informacije. Prihod od kotizacija s utrke Mliječna staza namijenjen je za pomoć u opremi udomiteljskim obiteljima u kojima su smještena najmlađa djeca te za njihovu edukaciju. (Foto: Hina, D. Kasap)