Izbornik

Završna konferencija projekta MOTO#R udruge Roditelji u akciji – RODA

Završna konferencija projekta MOTO#R udruge Roditelji u akciji – RODA

U okviru projekta MOTO#R Udruge Roditelji u akciji – RODA, u Zagrebu je 26. listopada 2021. održana završna konferencija i rasprava pod naslovom “Potreba sinergijskog rada u području resocijalizacije”. Cilj  ovog projekta bio je unaprijediti suradnju organizacija civilnoga društva te ojačati njihove interne kapacitete kako bi se osigurali preduvjeti za to da se počinitelje kaznenih djela, koji su na izdržavanju kazne zatvora, ohrabruje na aktivno roditeljstvo i ponovno uključivanje u radnu okolinu.

Predstavljene su aktivnosti projekta i Platforme za resocijalizaciju, iskustva studijske suradnje s organizacijama i zadrugama u Italiji, izvješće o stanju ljudskih prava počinitelja kaznenih djela Kuće ljudskih prava, iskustva psihosocijalnog savjetovanja Hrabrog telefona, te financijska perspektiva počinitelja kaznenih djela i rad Ekonomske klinike.

Na konferenciji je sudjelovala  zamjenica pravobraniteljice za djecu Maja Gabelica Šupljika, te je u raspravi upoznala sudionike s praksama iz više europskih zatvora koje je obišla kao članica europske mreže Children of Prisoners Europe – COPE.